Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Κακοποίηση των παιδιών

Σκέψεις της Καριοφύλλη Κωνσταντίνας, μαθήτριας της γ΄ γυμνασίου του 3ου - ΤΑΔ γυμνασίου Μυτιλήνης.

     Ένα θέμα που συχνά απασχολεί την κοινωνία μας στις μέρες μας είναι η κακοποίηση των ανήλικων παιδιών. Παιδιά που δέχονται ξύλο, βασανισμό, εκμετάλλευση, σεξουαλική κακοποίηση, ψυχολογική βία. Υπάρχουν άνθρωποι που με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά τους προς τα παιδιά τους προκαλούν μεγάλα  ψυχολογικά, τους διαλύουν την προσωπικότητα και την ψυχή.
     Ο λόγος που πολλοί γονείς κακοποιούν τα παιδιά τους είναι ότι ξεσπάνε στα παδιά τους τα νεύρα τους. Συχνά είναι άτομα χωρίς καλλιέργεια, χωρίς αρχές και αγωγή. Έτσι, τα χτυπούν, τους φέρονται σκληρά και απάνθρωπα. Και ένα παιδί δεν μπορεί να κάνει κάτι, για να αποφύγει αυτήν την κατάσταση. Δεν τολμά να το καταγγείλει στην αστυνομία. Αυτά τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα, με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά να έχουν μια ατίθαση, βίαιηή και τρομαγμένη συμπεριφορά.
   Το να κακοποιεί κάποιος ένα παιδί εκτός απο ποινικό ειναι και ηθικό αδίκημα. Αυτός δεν είναι τρόπος συπεριφοράς προς τα παιδιά. Καμιά κακοποίηση είτε σωματική είτε ψυχολογική δε δικαιολογείται με τίποτα. Και εγώ ρωτάω: "Σε μια κοινωνία που έχει ανεβάσει τόσο το επίπεδό της και έχει προχωρήσει  επιστημονικά και τεχνολογικά επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά που βασανίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου