Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Υπερθέρμανση του πλανήτη

      Αγαπητοί αναγνώστες,
Είμαστε μαθητές της γ΄ γυμνασίου και σας γράφουμε αυτό το γράμμα, με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθούμε  και να δράσουμε για να δώσουμε λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα του πλανήτη μας σήμερα: την υπερθέρμανσή του ή αλλιώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
    Γι' αυτό ευθυνόμαστε όλοι όσοι κατοικούμε στη γη, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας πήγε στους 15 βαθμούς Κελσίου και αυτό συνέβη γιατί η ηλιακή ακτινοβολία απορροφάται και το υπόλοιπο αντανακλάται στο διάστημα εκτός από ένα μερός το οποίο συγκρατείται από το διοξείδιο του άνθρακα και τους υδρατμούς. Τα τελευταία χρόνια συκρατειται όλο και περισσότρη ηλιακή ακτινοβολία καθώς αυξήθηκε το διοξείδιο του άνθρακα εξαιτίας των αυτοκινήτων, της βιομηχανικής ενέργειας και γενικότερα της εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα.
    Συμπεραίνοντας λοιπόν πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να προσπαθήσουμε ο καθένας απο λίγο να βρούμε λύσεις, όπως να μειωθεί η χρήση των αυτοκινήτων, οι βιομηχανίες να βάλλουν ειδικά φίλτρα για να μην φεύγει διοξείδιο στην ατμόσφαιρα. Γιατί αν δε γίνουν αυτά τα πράγματα θα έρθει το λιώσιμο των πάγων, θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας και ύστερα θα χαθούν χερσαίες εκτάσεις. Ήδη το φαινόμενο αυτό παρατηρείται σε περιοχές του πλανήτη μας όπως και η γενικότερη μεταβολή του κλίματος. Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται, καταιγίδες, τυφώνες ή ξηρασίες ή χιονοπτώσεις....
   Μήπως ήρθε η ώρα να δράσουμε πριν είναι πολύ αργά.
                                                                       Με εκτίμηση
                                                               Σαμιώτης Δημοσθένης
                                                               Τσολάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου