Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη


Ο Σύλλογός μας «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είναι Σύλλογος εθελοντικός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Στηρίζεται στο συναίσθημα, αλλά δε μένει σ' αυτό και στα λόγια. Έχει κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. 
Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών. Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.
Στα 12 χρόνια παρουσίας μας στη Βόρεια Ελλάδα αντιμετωπίσαμε εκατοντάδες προβλήματα παιδιών που ζήτησαν την βοήθεια μας και ήρθαμε αντιμέτωποι με δύσκολες προκλήσεις τις οποίες μάθαμε να αντιμετωπίζουμε με τα λιγοστά εργαλεία που διαθέτουμε αλλά και με τη περισσή αγάπη των ανθρώπων που μας στηρίζουν. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη μας τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν από τα αιτήματα που δεχόμαστε, φέτος κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες δομές που θα επιτρέψουν την πιο άμεση και καθοριστική παρέμβαση μας στα καθημερινά προβλήματα των παιδιών.
Όλα αυτά βεβαίως δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την έμπρακτη αγάπη που μας δείχνουν συμπολίτες μας παραχωρώντας κτίρια και εκτάσεις με σκοπό να δημιουργηθούν νέες φωλιές για όλα εκείνα τα παιδιά που χρειάζονται μια τρυφερή αγκαλιά και τη φροντίδα που τους αξίζει. 
Ορισμένες από τις δράσεις του συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά υπάρχουν και νέες που είναι ανάγκη να ξεκινήσουν σύντομα .

ΣΠΙΤΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Έπειτα από παραχώρηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) ενός κτιρίου στη περιοχή του Φοίνικα Καλαμαριάς, θα ξεκινήσει η λειτουργία χώρου υποδοχής αλλά και φιλοξενίας παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο χώρος πρόκειται να στεγάσει παιδιά ηλικίας από 0 - 18 ετών ανεξαρτήτου φύλου. Στο πλευρό των παιδιών αυτών θα υπάρχει επί 24ώρου βάσεως εξειδικευμένο προσωπικό που θα απαρτίζεται από κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, παιδαγωγούς και βρεφονηπιοκόμους.
Το σπίτι επιπλέον θα αποτελεί τη βάση 2 κινητών μονάδων ασθενοφόρων επανδρωμένων με προσωπικό διασωστών και νοσηλευτών του ΕΚΑΒ οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς παιδιών με νεογνολογικά και παιδοογκολογικά προβλήματα.

ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μετά από παραχώρηση εκτάσεως 11 στρεμμάτων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να ανεγερθεί το 1ο σπίτι μόνιμης φιλοξενίας παιδιών από 0 - 18 ετών και των δύο φύλων στη περιοχή της Νέας Ραιδεστού. Ο χώρος θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό που θα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών σε 24ωρη βάση. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει από τα θεμέλια και σκοπός μας είναι να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις που θα προσφέρουν τη διαμονή που αξίζουν και δικαιούνται όλες οι παιδικές ψυχές.

ΣΠΙΤΙ ΘΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

Η στήριξη που μας δείχνουν οι απλοί πολίτες οδήγησε στην παραχώρηση μίας θερινής κατοικίας στην Επανομή Θεσσαλονίκης από τον κύριο Στέλιο Ταβάκη. Στην προσπάθεια μας για την δημιουργία ενός όμορφου χώρου για παιδιά είχαμε στο πλευρό μας τόσο τους πολύτιμους χορηγούς μας όσο και τους πιστούς μας εθελοντές.
Το σπίτι μας άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2007 και υποδέχθηκε δεκάδες παιδιά που ήδη φιλοξενούνται στο σύλλογο με σκοπό να περάσουν ανέμελα τις καλύτερες τους καλοκαιρινές διακοπές. Το μικρό αλλά ζεστό σπιτάκι μας γέμισε με χαρούμενες φωνές και τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή της παρουσίας τους εκεί. Γνώρισαν νέα μέρη έκαναν νέους φίλους και έπαιξαν ατελείωτες ώρες στη θάλασσα. Το καλοκαίρι όμως τελείωσε και οι μικροί μας φίλοι έφυγαν παίρνοντας μαζί τους όλες τις αναμνήσεις και προσμένοντας το επόμενο καλοκαίρι…!
Στα μελλοντικά μας σχέδια είναι ο χώρος αυτός να προσφέρει μόνιμη φιλοξενία σε παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
Στην προσπάθειά μας να βρεθούμε στο πλευρό των παιδιών συγκινητική ήταν και η συμβολή της κυρίας Ιωαννίδου Μαρίας η οποία με αμέριστη αγάπη και διάθεση προσφοράς για τα παιδιά παραχώρησε στο Σύλλογο ένα κατάστημα 350 τ.μ. στην οδό Παπακυριαζή 3.
 Στο Χώρο θα στεγαστούν:
- Η κοινωνική υπηρεσία του συλλόγου καθώς και η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 10-56 για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
- Επιβατικά αυτοκίνητα άμεσης επέμβασης για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κατάστασης που αφορά παιδιά.
- Διοικητικές υπηρεσίες του συλλόγου.
- Τμήμα εθελοντικής προσφοράς και δράσης.
 Η μεταφορά όλων των υπηρεσιών του συλλόγου στον παραπάνω χώρο θα δώσει ανάσα στα μηνιαία λειτουργικά έξοδα που καλούμαστε να καλύψουμε (π.χ. ενοίκιο) δίνοντας μας έτσι την δυνατότητα να αυξήσουμε τις παροχές μας σε περισσότερα παιδιά.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ 4-6 ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ένα σημαντικό κομμάτι της συνολικής δράσης του συλλόγου, αποτελείη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης των παιδιών και των οικογενειών τους με την παροχή υλικής υποστήριξης. Η πολύτιμη προσφορά της κυρίας Κωνσταντινίδου Πηνελόπης έδωσε την δυνατότητα στο Σύλλογο να αποκτήσει μια ευρύχωρη αποθήκη η οποία θα εξυπηρετεί τη συγκέντρωση και διανομή ειδών τόσο στις οικογένειες που στηρίζονται από το σύλλογο όσο και στις ανάγκες των παιδιών που θα διαμένουν στα σπίτια φιλοξενίας.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου